How use CTK 6000 only as a Midi Piano


Joined
Feb 25, 2012
Messages
4
Reaction score
0
hello people! Maybe you can help me.

I have a Casio CTK 6000 and I want to block its local functions (not just mute the sound) and use it only as a midi piano. For example, when press Bank 1 in Casio I do not want to activate an accompaniment but to choose a track 1 in a Pc software like FL Studio.

Well, I really dont know how to active some "midi mode" ...

Thanks a lot in advance

P.S.: I've already read the manual and did a search here and Google
 
Ad

Advertisements

Joined
Jun 7, 2011
Messages
396
Reaction score
65
Location
Sweden
Hej, hej xiant,

set within the function menue the Local Control off (page E-99 of the manual).

Nice sunday
 
Joined
Feb 25, 2012
Messages
4
Reaction score
0
I've already tried to Turn off Local control and It only mute the internal sound but not stop the functions..

For ex. when I press the "play" I can see on the Casio's screen how is playing a melody but it does not sound. I will not want to that happen.

It must be a way to active some "midi mode".

Any other idea ?

Again, thanks in advance.

PS: sorry about my English
 

The Y_man

Moderator
Joined
Sep 12, 2011
Messages
1,020
Reaction score
81
Location
Melbourne, Australia
I don't think you can soft assign the Program change on the keyboard itself - you'd have to tell the receiving software to capture and interpret the messages at a guess....

The Y-man
 
Joined
Jun 7, 2011
Messages
396
Reaction score
65
Location
Sweden
Hej, hej xiant,

you wrote that you are using FL-Studio, so I think you first should look at some videos which show something about the midi parameters :

Fl Studio Tutorial - Connecting a MIDI Keyboard

fruity loops - midi tutorial

One of the best is in german language, but I'm afraid you cannot speak german; but perhaps the pictures may help you:

If this not helps try to find other videos with FL Software - there are whole series in Youtube - about this.

Best wishes
goldi5210
 
Joined
Feb 25, 2012
Messages
4
Reaction score
0
Hi again,

It seems it's not possible to disable functions but only mute the sound. .... :(

I could play and record using FL Studio or other programs but I wanted to add some staff like changing track or effect using some Casio's keys. I also can do it but like I said before I dont want the Casio to do other thing at the same time (for ex. to play accompaniment, or metronome. Despite I do not hear it I know its working.)

Thanks for replies
 
Ad

Advertisements

Joined
Jun 7, 2011
Messages
396
Reaction score
65
Location
Sweden
Hi again,

It seems it's not possible to disable functions but only mute the sound. .... :(

I could play and record using FL Studio or other programs but I wanted to add some staff like changing track or effect using some Casio's keys. I also can do it but like I said before I dont want the Casio to do other thing at the same time (for ex. to play accompaniment, or metronome. Despite I do not hear it I know its working.)

Hej, hej xiant,

I think what you need is a midi controller like this:

http://www.google.com/imgres?um=1&h...w=1198&h=799&ei=CI9MT--FHabP4QTBx7zFAg&zoom=1

Best wishes

goldi5210
 
Ad

Advertisements


Ask a Question

Want to reply to this thread or ask your own question?

You'll need to choose a username for the site, which only take a couple of moments. After that, you can post your question and our members will help you out.

Ask a Question

Top