Multi media card


Joined
Oct 30, 2014
Messages
13
Reaction score
1
originial 128 MB card on my PSR 3000 not working. Hate to lose it. Any suggestions on how to recover, clean, repair etc ?
 
Ad

Advertisements

happyrat1

Destroyer of Eardrums!!!
Joined
May 30, 2012
Messages
11,718
Reaction score
4,935
Location
GTA, Canada
originial 128 MB card on my PSR 3000 not working. Hate to lose it. Any suggestions on how to recover, clean, repair etc ?
Have you opened it up to see what's inside?

If it's an old UV EPROM (Check for a little window on a 24 or 36 pin chip possibly under a sticky label or a dab of paint)

If it's a newer EEPROM (same number of pins but no wiindow)

Either way I'd look around to see if anyone has one I could copy the ROM from and reburn the chips.

I'm guessing either way it's bit rot affecting the ROM in the expansion card.

You could also replace the PROMs with new chips while you're at it, but all this will require considerable hacking skills, solder skills and a $40 Chinese PROM burner.

It sounds like you may have your winter project cut out for you for this year :)

Good luck :)

Gary ;)
 
Ad

Advertisements

happyrat1

Destroyer of Eardrums!!!
Joined
May 30, 2012
Messages
11,718
Reaction score
4,935
Location
GTA, Canada
BTW, until you crack it open and look inside you have no way to diagnose the problem.

It could be as simple as a broken or worn trace on the circuit board.

Either way, use static precautions if handling in low humidity.

Gary ;)
 

Ask a Question

Want to reply to this thread or ask your own question?

You'll need to choose a username for the site, which only take a couple of moments. After that, you can post your question and our members will help you out.

Ask a Question

Top