Technics SX-KN2600 "Error in CPU data transmission"

Discussion in 'Technics Keyboards' started by lordofthepie, Oct 8, 2014.

  1. lordofthepie

    lordofthepie

    Joined:
    Oct 8, 2014
    Messages:
    16
    Likes Received:
    0
    I have had this keyboard for 8 years and it has been used very lightly (when my mother comes to visit she uses it to practice occasionally). However, now I am trying to use it as a MIDI controller and audio keyboard with Cubase. I have connected it before and it appeared fine, but today when I switched it on the display panel just says "Error in CPU data transmission" and it does nothing more. Looking this up on the internet I have heard to switch it off for some time and turn it back on again. I turned it off at power for about 30 minutes and tried again and got the same error. I have also read some recommendations to perform a hard reset from the program menu. However, this is not possible as I cannot get into any menus as the keyboard is totally unresponsive. After so many years of virtually no usage it is annoying that this has happened just when I have some meaningful tasks for it. I would be grateful if anyone can offer any advice to rectify this situation. Many thanks.
     
    lordofthepie, Oct 8, 2014
    #1
    1. Advertisements

  2. lordofthepie

    happyrat1 Destroyer of Eardrums!!!

    Joined:
    May 30, 2012
    Messages:
    4,677
    Likes Received:
    1,405
    Location:
    GTA, Canada
    Well first of all here's a link to your manual.

    http://service.us.panasonic.com/OPERMANPDF/SXKN2400.PDF

    Your first step should be to attempt a factory initialize using the procedure on page 186.

    If that fails use the procedure on 189.


    Secondly, even though there's no mention of one anywhere in the manual that doesn't necessarily mean that there's no battery inside the unit.

    Usually there's a small Lithium CR2042 button battery or something similar soldered internally to hold the internal settings in memory when the power is turned off.

    My suggestion would be to contact Technics 800 service number and ask them if there is a lithium battery inside and whether or not it's user replaceable.

    Gary
     
    happyrat1, Oct 8, 2014
    #2
    1. Advertisements

  3. lordofthepie

    lordofthepie

    Joined:
    Oct 8, 2014
    Messages:
    16
    Likes Received:
    0
    Hi Gary,

    Thank-you very much for your response. I tried the reset as you suggested, but the error remains. I also rang Panasonic (owner of the Technics brand) who told me they don't make keyboards anymore and put me in touch with a local repairer (not much help as when I rang them, I was informed they only fix televisions!). I guess I am left with finding someone with the knowledge to try and replace the battery (if indeed it does exist), although a Google search did not reveal very much locally (I live on the Kent / London border). Pretty disappointed as it is a nice keyboard which was not used much at all, and will have to keep an eye out for any potential keyboard offers - unless anyone else has any thoughts?

    Thanks
     
    lordofthepie, Oct 10, 2014
    #3
  4. lordofthepie

    RMepstead

    Joined:
    Mar 14, 2011
    Messages:
    15
    Likes Received:
    0
    Location:
    England
    RMepstead, Oct 19, 2014
    #4
  5. lordofthepie

    lordofthepie

    Joined:
    Oct 8, 2014
    Messages:
    16
    Likes Received:
    0
    Already did. Left my details with the operator and she said an engineer would call me back. They never did.

    Weirdly the keyboard works now as long as you don't try and connect it to the laptop. I have ordered another cheap keyboard to use for that as that cost me less than it would be to 'fix' the Technics and considering it is 8 years younger, will probably sound better too - albeit with less features.

    Thanks
     
    lordofthepie, Oct 22, 2014
    #5
  6. lordofthepie

    RMepstead

    Joined:
    Mar 14, 2011
    Messages:
    15
    Likes Received:
    0
    Location:
    England
    Not sure what you're using your keyboards for but i play a KN7000 professionally and have many song specific rhythms collated over a good few years which would of course work in the KN2600. Let me know if there is anything you want.
     
    RMepstead, Oct 22, 2014
    #6
  7. lordofthepie

    lordofthepie

    Joined:
    Oct 8, 2014
    Messages:
    16
    Likes Received:
    0
    That never even occurred to me to be honest, although it is a very kind offer. Do you use your keyboard as a MIDI controller at all? Could not get mine to work in that capacity.
     
    lordofthepie, Oct 22, 2014
    #7
  8. lordofthepie

    RMepstead

    Joined:
    Mar 14, 2011
    Messages:
    15
    Likes Received:
    0
    Location:
    England
    No nor could I...I recently added an app to my I-pad called Galileo Organ which I wanted to connect up to my keyboard but nothing...I couldn't get a tweak out of it.
     
    RMepstead, Oct 23, 2014
    #8
  9. lordofthepie

    lordofthepie

    Joined:
    Oct 8, 2014
    Messages:
    16
    Likes Received:
    0
    Oh well, in a way I am glad because it justifies my spending a note excessive £194 on a Yamaha psr-e443.
     
    lordofthepie, Oct 24, 2014
    #9
  10. lordofthepie

    RMepstead

    Joined:
    Mar 14, 2011
    Messages:
    15
    Likes Received:
    0
    Location:
    England
    Yes I know what you mean...I ended up buying a iRig Universal Keyboard Controller to connect to my Ipad in order to use the App...
     
    RMepstead, Oct 24, 2014
    #10
  11. lordofthepie

    wikter

    Joined:
    Feb 1, 2015
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    I get that "cant read memory" message some days ago.
    I've had some problems with power source due to a bad power switch. I found a pair of free cables inside of it that could had made a shorcircuit, and some ashes from the cigarrettes of the tecnician that reapired that power problem.
    :(
    Now it works properly.
     
    wikter, Feb 1, 2015
    #11
  12. lordofthepie

    wikter

    Joined:
    Feb 1, 2015
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Oh, And I forgot, there's a webpage where the original Panasonic files remain free and downloadable, but it's a deutsch web.
    The files are english ones, and they're FREE.
    ca-software
    well, I can't put the full link as I'm new
     
    wikter, Feb 1, 2015
    #12
  13. lordofthepie

    wikter

    Joined:
    Feb 1, 2015
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    It seems this page has a very smart system to detect web adresses, but not to detect humans... ****ing robots!
     
    wikter, Feb 1, 2015
    #13
  14. lordofthepie

    happyrat1 Destroyer of Eardrums!!!

    Joined:
    May 30, 2012
    Messages:
    4,677
    Likes Received:
    1,405
    Location:
    GTA, Canada
    just type the full link without the http or the www. We can figure out the rest :)

    Gary
     
    happyrat1, Feb 2, 2015
    #14
  15. lordofthepie

    SeaGtGruff I meant to play that note! Moderator

    Joined:
    Jun 6, 2014
    Messages:
    1,210
    Likes Received:
    445
    SeaGtGruff, Feb 2, 2015
    #15
    1. Advertisements

Want to reply to this thread or ask your own question?

You'll need to choose a username for the site, which only take a couple of moments (here). After that, you can post your question and our members will help you out.
Similar Threads
  1. TIGGY

    kn2600 sd card tools

    TIGGY, Apr 30, 2008, in forum: General Keyboard Discussion
    Replies:
    0
    Views:
    1,218
    TIGGY
    Apr 30, 2008
  2. juliacjy

    Korg v.s Rolan v.s Technics

    juliacjy, Aug 13, 2008, in forum: Keyboard Purchase Recommendations
    Replies:
    1
    Views:
    1,138
  3. Thames
    Replies:
    2
    Views:
    3,622
    erpaul
    Aug 3, 2011
  4. cows.go.moo

    Sonar 5 and Technics KN2600

    cows.go.moo, Dec 23, 2006, in forum: cakewalk.audio
    Replies:
    6
    Views:
    1,772
    cows.go.moo
    Dec 27, 2006
  5. ukbadger

    Help please with Technics SX-KN2600

    ukbadger, Nov 2, 2011, in forum: Technics Keyboards
    Replies:
    1
    Views:
    3,436
    drewwilliamspiano
    Nov 3, 2011
  6. markjbevan

    Technics KN2600 Music Rest

    markjbevan, Dec 7, 2012, in forum: General Keyboard Discussion
    Replies:
    2
    Views:
    2,675
    markjbevan
    Dec 16, 2012
  7. Brett Hollingworth

    “Error in CPU data transmission" on Technics KN1600

    Brett Hollingworth, Aug 3, 2016, in forum: Technics Keyboards
    Replies:
    0
    Views:
    503
    Brett Hollingworth
    Aug 3, 2016
  8. User NameCarryduff

    TECHNICS KN2600

    User NameCarryduff, Jan 5, 2017, in forum: General Keyboard Discussion
    Replies:
    2
    Views:
    214
    jd5live
    Jan 8, 2017
Loading...