weird issue with Korg grandstage


Joined
Jun 21, 2021
Messages
1
Reaction score
0
Hi

I am experience a weird issue with my Korg grandstage 88. Since I update to firmware 2.0 every time that I turn it on I do not get any sound at all. I have power it off and power it on again to get the sound back. At the first power up all leds light up and appears to work but no sound. I've tried changing the power cable and cables to the mixer but the issue persists. Ideas? I have not tried reversing to a previous firmware because the keyboard works it is just annoying that I have to turn it on twice. I have other synths that work without issues. Thanks and stay safe.
 
Ad

Advertisements

Joined
Aug 13, 2008
Messages
911
Reaction score
276
Location
South Carolina
Since this seems to possibly be related to the firmware upgrade, I would recommend that you contact Korg. Take Caution about trying to self explore as that has you don't want to end up "bricking" your keyboard. Best, Don
 

happyrat1

Destroyer of Eardrums!!!
Joined
May 30, 2012
Messages
12,315
Reaction score
5,090
Location
GTA, Canada
Are you running a DAW software hookup before you shut it down?

It could be turning local mode OFF.

Check your menus for LOCAL MODE when it makes no sound. It should be switched to ON.

Gary ;)
 

happyrat1

Destroyer of Eardrums!!!
Joined
May 30, 2012
Messages
12,315
Reaction score
5,090
Location
GTA, Canada
Actually. When you did the firmware, did you also do a factory reset afterwards?

That's usually required.

If not, it explains a lot.

Gary ;)
 
Joined
Oct 19, 2021
Messages
2
Reaction score
0
I don't have an answer, but am experiencing a similar problem. My new Korg Grandstage, which came with the new 2.0 software, worked fine for about 3 months but, all of a sudden, the system fails to fully load when turned on. All the pretty Christmas lights go off, and the screen says "Loading ...." but hangs once it gets to 89% and never fully boots. -Erick Haynie
 
Joined
Apr 4, 2012
Messages
1,442
Reaction score
680
200.gif
 
Ad

Advertisements

happyrat1

Destroyer of Eardrums!!!
Joined
May 30, 2012
Messages
12,315
Reaction score
5,090
Location
GTA, Canada
I don't have an answer, but am experiencing a similar problem. My new Korg Grandstage, which came with the new 2.0 software, worked fine for about 3 months but, all of a sudden, the system fails to fully load when turned on. All the pretty Christmas lights go off, and the screen says "Loading ...." but hangs once it gets to 89% and never fully boots. -Erick Haynie

Since the original poster never responded I suggest you send him a private message as well as contact Korg for answers.

Gary ;)
 
Last edited:
Joined
Mar 25, 2009
Messages
5
Reaction score
1
I don't have an answer, but am experiencing a similar problem. My new Korg Grandstage, which came with the new 2.0 software, worked fine for about 3 months but, all of a sudden, the system fails to fully load when turned on. All the pretty Christmas lights go off, and the screen says "Loading ...." but hangs once it gets to 89% and never fully boots. -Erick Haynie
My Grandstage started doing the same thing this past Friday...gets to 89% and hangs. I called Korp support, was told tech support is email only, with 3 day SLA. WTF? Emailed them, haven't heard yet.
 
Joined
Mar 25, 2009
Messages
5
Reaction score
1
My Grandstage started doing the same thing this past Friday...gets to 89% and hangs. I called Korp support, was told tech support is email only, with 3 day SLA. WTF? Emailed them, haven't heard yet.
Was told by technician at Field Services that there is a service bulletin on this: need to factory reset. Hold down SW2 and Dynamics buttons while powering up. You'll lose your presets but get your board back.
 
Joined
Oct 19, 2021
Messages
2
Reaction score
0
My Grandstage started doing the same thing this past Friday...gets to 89% and hangs. I called Korp support, was told tech support is email only, with 3 day SLA. WTF? Emailed them, haven't heard yet.
My Grandstage started doing the same thing this past Friday...gets to 89% and hangs. I called Korp support, was told tech support is email only, with 3 day SLA. WTF? Emailed them, haven't heard yet.

Hello—I’m the guy who posted about this a few months ago. I’ve been a huge Korg fan and have multiple keyboard me from them. But this was a bad situation and I have bad news for you. You will be told to take it an authorized warranty repair shop. Once you find that shop and deliver, they will diagnose. In my case, which sounds identical to yours, the diagnosis was that a new mother board was needed. That took nearly FOUR MONTHS to arrive. I took the unit into the shop in October and got the call just last week that it was finally ready (after multiple calls and a legal demand letter to Korg). So buckle up for a slow train home. I missed the entire Christmas gigging season and ended buying a Nord in the meantime because I needed a keyboard.
 
Ad

Advertisements

Ad

Advertisements


Ask a Question

Want to reply to this thread or ask your own question?

You'll need to choose a username for the site, which only take a couple of moments. After that, you can post your question and our members will help you out.

Ask a Question

Top