Yamaha psr-E453, the power is on correctly and the screen is on perfect but the sound is not coming, if I press any key it shows ok on the screen


Joined
Aug 3, 2022
Messages
1
Reaction score
0
Yamaha psr-E453, the power is on correctly and the screen is on perfect but the sound is not coming, if I press any key it shows ok on the screen
 
Ad

Advertisements

Joined
Sep 6, 2017
Messages
5,311
Reaction score
2,871
Location
Lancashire, UK.
If you sometimes use headphone check that the adaptor is not still in the socket.

you can also dive into the function Menu as with these E series the onboard speakers can be disabled via a Menu setting
 
Joined
Dec 13, 2022
Messages
9
Reaction score
1
Location
Wales UK
I don't know the keyboard but if it uses MIDI make sure if available that the "Local" option is set correctly, Local switches the keyboard sounds on and off.
 
Joined
Sep 6, 2017
Messages
5,311
Reaction score
2,871
Location
Lancashire, UK.
I don't know the keyboard but if it uses MIDI make sure if available that the "Local" option is set correctly, Local switches the keyboard sounds on and off.

Good point.

The Op posted on the 3rd Aug and they have not been back since.

When an Op posts a question and then does not have the manners to report back on their fault, I presume that they did something DUMB and are to embarrassed to tell us.
 
Joined
Dec 13, 2022
Messages
9
Reaction score
1
Location
Wales UK
That behaviour is the same on almost every forum. People post then vanish never to be heard from again, I blame alien abduction!
 
Ad

Advertisements

Joined
Aug 13, 2020
Messages
1
Reaction score
0
Location
Weston-super-Mare, Somerset
Re: Keyboard making no sound. I have a Tyros 4 and have been caught out many times by ...

... having a Footswitch to control the VOLUME of the keyboard. I have Yamaha AR80 Organ, and on an organ this is called the EXPRESSION PEDAL. When I play something i sometimes 'fade it out' at the end using the Volume (Expression) Pedal.

Then when I come back later and find my Tyros 4 has no sound it takes me a good 5 mins to realise that my Volume Pedal is still on ZERO VOLUME.

Hugh
 
Ad

Advertisements


Ask a Question

Want to reply to this thread or ask your own question?

You'll need to choose a username for the site, which only take a couple of moments. After that, you can post your question and our members will help you out.

Ask a Question

Top