Casio ct-s300 keeps shutting down automatically

Joined
Oct 8, 2023
Messages
6
Reaction score
0
Thanks for letting me join in this forum. I really need your help please.

My Casio ct-s300 is one year old. The keyboard often keeps turning off and on by itself. I always use LAD 6A power adapter (BIS certified, made in India) which was recommended by Casio India. I have checked the auto turning off function and disabled it, however, it has not worked. Interestingly, the problem disappears if the keyboard is kept unused for 4-5 days, but it reappears after a few days of use. I would be grateful if anybody has any idea! Thank you.
 

happyrat1

Destroyer of Eardrums!!!
Joined
May 30, 2012
Messages
13,836
Reaction score
5,569
Location
GTA, Canada
Casios have auto shutoff enabled by default.

Hold down the Tone button while powering up to disable it.
 
Joined
Sep 6, 2017
Messages
5,738
Reaction score
3,101
Location
Lancashire, UK.
Try resetting the keyboard, I think Casio calls it reinitiating so do check the Manual first

Then try disabling auto power off
 
Joined
Oct 8, 2023
Messages
6
Reaction score
0
Try resetting the keyboard, I think Casio calls it reinitiating so do check the Manual first

Then try disabling auto power off
Thank you. I have now reinitialized the device and then disabled auto power off. The problem still persists.

Today, the behaviour of the power button looks more like loose connection, switches off and on more frequently, every two to three seconds.

I have kept the keyboard off.
 
Joined
Sep 6, 2017
Messages
5,738
Reaction score
3,101
Location
Lancashire, UK.
Do get a quote for the work before you get it done.

The keyboard is £150 new and repair cost could be a sizeable portion of new one if not more.
 
Joined
Oct 8, 2023
Messages
6
Reaction score
0
Coming back to this thread.

End of February 24, took the keyboard to an expert mechanic who didn't find any fault in the mainboard. However, he thought it could be a moisture issue, cleaned the connectors of the mainboard and on/off switch. It worked, became playable for about two months. Now the issue reappears. Not sure if it is a moisture or power supply issue.
 

Ask a Question

Want to reply to this thread or ask your own question?

You'll need to choose a username for the site, which only take a couple of moments. After that, you can post your question and our members will help you out.

Ask a Question

Members online

No members online now.

Forum statistics

Threads
14,052
Messages
86,709
Members
13,148
Latest member
sbmusichelp

Latest Threads

Top