MIDI kapcsolat


Joined
Jan 15, 2020
Messages
1
Reaction score
0
Tisztelet fórum tagok! Segítséget kérnék!
Problémám: Van KAWAI digitális zongorám MIDI csatlakozási lehetősgel, és a Yamaha psr s670 -es hangszerem USB csatlakozási lehetőséggel. Ezen aa hangszeren nincs külön MIDI csatlakozó. Kérdésem: Hogyan tudnám A két hangszert össze kötni, Hogy egy zongorámmal jelentése megtudjam szólaltatni egy szintetizátort?
Köszönöm!
 
Ad

Advertisements

Joined
Sep 6, 2017
Messages
2,629
Reaction score
1,738
Location
Lancashire, UK.
Google translates as

Respect forum members! I need help!
My Problem: I have a KAWAI digital piano with MIDI connectivity and my Yamaha psr s670 with USB connectivity. This instrument does not have a separate MIDI connector. My question is: How can I connect the two instruments so that with my piano meaning I can hear a synthesizer?
Thanks!
 

SeaGtGruff

I meant to play that note!
Moderator
Joined
Jun 6, 2014
Messages
3,022
Reaction score
1,302
Bing translation from Hungarian:

Respect forum members! I need help.
My problem: I have kawai digital piano with MIDI connectivity and my Yamaha psr s670 instrument with USB connection. There is no separate MIDI connector on this instrument. My question: How can I connect the two instruments, so that I can use a piano to speak a synthesizer?
Thank you!
This question comes up frequently, since so many keyboards these days have USB-MIDI but no MIDI IN/OUT ports.

You will need a USB host between them. The best solution generally depends on your situation-- playing at home or performing in public.

If you're playing at home, the simplest solution is to connect the USB-MIDI keyboard to a USB port on your computer, use a MIDI-to-USB interface cable to connect the MIDI keyboard to another USB port on your computer, and use a DAW or other MIDI routing software to route the MIDI data between the two keyboards as desired. A laptop also works, if it has enough USB ports free.

A tablet or smart phone can also work, and are often a better solution if you need to be able to connect the keyboards together during a public performance due to their greater portability, but one potential problem with using a tablet or smart phone is that there's only one connection port-- which isn't a USB port, so you need to get some sort of adapter-- and if you need to connect more than one keyboard then you usually need to use a USB hub, and some USB-MIDI keyboards don't work well (if at all) with USB hubs.

Another solution that works well for either situation-- at home or in public-- is a USB-MIDI audio interface that can act as a USB host. Note that the typical USB-MIDI audio interface cannot act as a USB host, so you need to be careful to get one that can; in your favorite search engine, search for something like "MIDI USB host" and you should find some results. Kenton makes one, and iConnectivity also makes a few interfaces that can act as USB hosts. There are others as well, and some of them might be less expensive. If you search this forum for "Kenton" or "iConnectivity," you should be able to find posts which mention specific interfaces.

Bing translation to Hungarian:

Ez a kérdés gyakran merül fel, mivel manapság sok billentyűzet rendelkezik USB-MIDI-vel, de nincs MIDI IN/OUT port.

Szüksége lesz egy USB-állomás közöttük. A legjobb megoldás általában függ a helyzettől--otthon vagy az előadásban.

Ha otthon játszik, a legegyszerűbb megoldás az, ha csatlakoztatja az USB-MIDI-billentyűzetet a számítógép USB-portjához, a MIDI-to-USB illesztőkábellel csatlakoztassa a MIDI-billentyűzetet a számítógép egy másik USB-portjához, és használjon DAW vagy más MIDI útválasztási szoftvert, hogy a MIDI-adatokat a két billentyűzet között a kívánt módon irányja. Egy laptop is szerkezet, ha ez birtokol elég USB kikötő szabad.

Egy tabletta vagy szúró telefon tud is dolgozik, és van gyakran egy jobb oldat ha sírnod kell képesnek lenni megtenni összeköt a billentyűzet együtt közben egy nyilvános előadás köszönhetően nagyobb hordozhatóság, de az egyik lehetséges probléma, hogy egy tabletta vagy okos telefon, hogy csak egy kapcsolat port-ami nem egy USB port, így meg kell, hogy valamiféle adapter-és ha kell csatlakozni több mint egy billentyűzet, akkor általában szükség van, hogy egy USB hub, és néhány USB-MIDI billentyűzet nem működik jól (ha egyáltalán) az USB hub.

Egy másik megoldás, ami jól működik mindkét szituációban--otthon vagy nyilvános--egy USB-MIDI audió interfész, amely USB-állomásként működhet. Ne feledje, hogy a tipikus USB-MIDI audio interfész nem működhet, mint egy USB-állomás, így meg kell, hogy legyen óvatos, hogy kap egy amit tud; -ban-a kedvenc kutatás motor, keres némileg hasonló "MIDI USB házigazda " és Önnek kellene talál némely eredmények. Kenton ideiglenes tákolmány egy, és iConnectivity is ideiglenes tákolmány néhány határfelületek amit tud viselkedni vhogy USB házigazdák. Vannak másikak ugyancsak, és némelyikük erő lenni kevesebb drága. Ha Ön kutatás ez fórum részére "Kenton " vagy "iConnectivity, " Önnek kellene képesnek lenni megtenni talál póznák melyik említ különleges határfelületek.
 
Joined
Jan 21, 2020
Messages
16
Reaction score
5
Jot nevettem az angol -> magyar forditason. :)
En is szembesultem ezzel a problemaval amikor a Roland FP-30 -ast akartam osszekotni egy Roland Integra-7 -el. Vegul vettem egy nagy lelegzetet es vasaroltam egy (nem eppen legolcsobb) iConnectMIDI4+ -t. Nagyszeruen mukodik, tudja amire szukseged van es meg annal is tobbet. Vigyazat! iConnectivity (es mas cegek) termekei sokszor lenyeges modon kulomboznek egymastol ami a meglehetosen hasonlo megnevezesekbol nem mindig derul ki, szoval gondosan el kell olvasni a leirast. Pl. iConnectMIDI2+ vagy iConnectAUDIO4+ nem jok erre.
Sok szerencset!

Brief English translation of the above:
I ended up buying an iConnectMIDI4+ unit. It works in this scenario perfectly well. The great thing is that no computer needed, so perfect in both at home and on stage.
 
Ad

Advertisements


Ask a Question

Want to reply to this thread or ask your own question?

You'll need to choose a username for the site, which only take a couple of moments. After that, you can post your question and our members will help you out.

Ask a Question

Top